SUSTAINABILITY

Repair - Re-use - Recycle

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een eindeloos project. Als bedrijf moeten we rekening houden met de impact van onze processen en strategieën op de planeet en samenleving.

 

Aangezien ons basisproduct bestaat uit hout, is natuur onlosmakelijk verbonden met Palletten Peeters. Dit vertaalt zich onder meer in onze focus op het herstel van palletten. Uiteraard vereisen sommige sectoren nieuwe palletten, maar in andere gevallen opteren we voor hergebruik.

 

Niet alleen ons hoofdproduct is duurzaam, we vertalen de duurzaamheid in het hele bedrijf.

MENS

Als bedrijf willen we het welzijn, de veiligheid en de gezondheid van onze medewerkers steeds prioritair behandelen en hen de mogelijkheid bieden om talenten te ontwikkelen. Dit alles uiteraard tegen een eerlijke verloning en in een fijne werkomgeving.

 

We bieden iedereen een kans om te groeien bij ons en hanteren dan ook een nultolerantie voor elke vorm van discriminatie, geweld,…

 

We geloven in samenwerken. Als één team samen zoeken naar mogelijkheden, oplossingen,… voor onze klanten, voor collega’s, voor elkaar.

 

Er geldt een absoluut verbod op kinderarbeid en uitbuiting in onze onderneming.

MILIEU

Iedereen dient zijn steentje bij te dragen om onze planeet te beschermen.

 

 

Palletten Peeters erkent de urgentie van de klimaatcrisis en daarom stellen we doelen om onze ecologische duurzaamheid te vergroten en het milieu te beschermen. Elk proces wordt onder de loep genomen om te kijken waar we kunnen verbeteren: CO2-uitstoot en verbruik van brandstof, water, energie en grondstof te verminderen, afval te beperken en recycling te bevorderen.

ETHISCHE PRINCIPES & WETGEVING

Ons beleid kiest voor het integer omgaan met collega’s en klanten, met toepassing van wettelijke en ethische regels.

LEVERANCIERS

Palletten Peeters streeft naar een lange termijn relatie met haar leveranciers, gunstig voor beide partijen, wat zich uit in ons aankoopbeleid. 

SDG 3 (2024-2025)

enkele doelen

SDG 8 (2024-2025)


enkele doelen

SDG 13 (2024-2025)

enkele doelen

Interesse?